Schilderen

Het schilderen vindt plaats onder deskundige begeleiding van kunstenaar en docent Esther Visser. Esther volgde haar opleiding aan de kunstacademie Minerva in Groningen, waar zij ook haar lesbevoegdheid haalde. Zij heeft naast haar eigen werk als kunstschilder vele jaren ervaring met lesgeven, zowel in het voortgezet onderwijs als met haar eigen workshops en cursussen die zij geeft in Bredevoort in de Achterhoek.

Inspirerende plekjes

We gaan schilderen op prachtige inspirerende plekken in de omgeving van Tuoro. We gebruiken veldezels, waar je bij kunt staan of zitten. Bij nat weer is er voldoende gelegenheid om uit te wijken naar een overdekte plek.

Vanwege de kleine groep is er alle tijd voor persoonlijke aandacht en begeleiding op maat. Esther stemt de begeleiding af op jouw persoonlijke wensen en niveau en begeleidt je zo in jouw eigen creatieve proces. Zij zal een paar keer een korte uitleg geven over onderwerpen zoals kleuren mengen en compositie. De schildervakantie is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Benodigde materialen

Alle benodigde materialen zijn aanwezig dus je hoeft zelf niets mee te nemen. De materialen zijn van goede kwaliteit. Er is keuze om te schilderen op paneel of papier in verschillende formaten. In principe schilderen we deze week met acrylverf, maar er is ook onder meer inkt, houtskool en krijt aanwezig. Desgewenst kunnen er ook andere materialen worden gebruikt. Bekijk hier de website van Esther waar je kunt zien wat zij zelf zoal maakt: www.estherart.nl

Foto’s van het schilderen in de inspirerende omgeving